WILDARIUM'a HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı egzotik canlı ve botanik alan tasarım mimarı olan wildarium'a hoş geldiniz. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

Wildarium

Bromeliads Bitkisi Dart Frogların Vaz Geçilmezi.

Bromeliaceae, Poales takımına ait bir familyadır. Tropik bölgelerde yayılmış 60 cins ve 2400 kadar tür ihtiva eder. Bu familyadan Ananas sativa türünün sıcak bölgelerde kültürü yapılmaktadır. Ananas gillerdendir.

 

Bromeliads ailesi

 

Peki bromeliad tam olarak nedir ve diğer bitkilerden onu çok farklı kılan nedir? Bromeliads, epiphytes oldukları gerçeğinden dolayı çoğu bitkiden oldukça özeldir. Bu toprakta yetiştirilmeleri gerekmediği anlamına gelir. Ağaçlarda büyüdükleri doğal ortamlarında birçok küçük kurbağa türü, yumurtalarını koymak ve tadpoles'larını artırmak için, bitkinin orta konisinde yağmur suyu rezervuarlarını kullanır. Bu nedenle, kurbağa hobisinde sık sık vivaryum arka planlarına monte edilmiş görülürler. Bununla birlikte, tüm bromeliads türleri ağaçlarda yetişmez. Ananas comosus, Ananas adlı meyve uzun tarla aralıklarında yetişen bromeliad türüdür! Kapsamlı Bromeliaceae ailesi 51 genera ve 3.475 tanımlanmış tür içerir. Bu geniş türler doğadaki çok çeşitli iklimlere adapte oldukları için türler arasındaki yapraklar ince ve iğne gibi geniş ve düz, sarmal veya pürüzsüz, simetrik veya asimetrik olarak değişebilir.

 

Bu faydalı bitkiler ağırlıklı olarak Orta ve Güney Amerika'da, ayrıca alttropiklerde de birkaç tür ile yoğunlaşmaktadır. Sadece 1 tür, Pitcairnia feliciana, batı Afrika'daki tropikal bir bölgeye özgüdür. Bromeliadlar sadece kurbağa üreme işleminde önemli değildir. Ayrıca, çeşitli yollarla biriken suyundan da yararlanan on binlerce organizma ile simbiyotik ilişkiler yoluyla ekolojik olarak faydalıdırlar. Bu rezervuarlar, her bitkinin orta konilerine sıkışan yağışlardan kaynaklanmaktadır. Bir çalışmasonucu gözlemlenen, bir hektarlık alanda (2.5 dönüm), 175.000 bromeliadın 13.000 galon suya kadar barındırabileceğini keşfedildi!

 

ananas_tarlasi_ve_yetistiriciligi_h40543

 

Sunduğumuz bromeliadların yaklaşık% 95'i, Aechmea ve Vriesea cinsinden de çok sınırlı miktarda Neoregelia cinsidir. Neorejelias çok melezleştirilmiştir ve bu nedenle renk ve ebatların geniş bir seçim yelpazesine girmektedir. Her şeyi daha da karmaşık hale getirmek için, bu melezlerin hepsi, büyümekte olan çevreye göre renkte çeşitlilik gösterebilir. Renklerini etkileyen bu çevresel koşullar, bitkinin aldığı ışık ve nem miktarını ve sıcaklığı içerir. Sattığımız genç, olgunlaşmamış "yavru" bitkilerin çoğu, satın alma sırasında gerçek potansiyellerini göstermeyebilir. Pup, sopa benzeri bir kök olan stolon vasıtasıyla ana bitkiden uzanan genç bir bromeliad bitki için kullanılan sadece bir terimdir. Ana bitkinin yaklaşık 1 / 3'ünden 1 / 2'sine ulaştığında, anneden kesilebilir ve kendi başına ekilebilir. Bu yavruları, yeterli nem ve ışık koşullarına sahip bir vivariuma yerleştirmek, renklerini olgunlaştırmak için onları doğru yola koyacaktır. Bu genellikle birkaç ay içerisinde veya daha kısa sürede ortaya çıkar. Taze kesilmiş yavru bitkiler, orta konilerinden su içebilirler. Bir anda üç günden fazla süreyle ayakta duran suyu koni veya bardakta bırakmayın, çünkü bu çürümeyi teşvik edebilir. Basitçe boşaltın, sulama yapmak için kurumaya bırakın. Vivarium gibi nemli bir ortama yerleştirildiğinde veya sphagnum yosun gibi bir tabaka halinde tabana sarılınca, kök yavru bitkisinin tabanından kısa süre içinde ortaya çıkacaktır. Kökleri oluştuğunda, bitki bu köklerden su alır ve artık orta koniden sulanmaya ihtiyaç duymaz. 

 

Bromeliads renk değişimi

 

ÖNCESİ:

 

417rAY.jpg

 

SONRASI:

 

YqnkyD.jpg

 

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.


Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.


Giriş Yap