WILDARIUM'a HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı egzotik canlı ve botanik alan tasarım mimarı olan wildarium'a hoş geldiniz. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

zgn

Tarantula Türlerinden Başlangıç için En Uygunu

Şili Gül Tarantulası

şili gül tarantulası .png

DSC_0027.JPG84b37e2cd2ffec81fa45f7612b3f56cb.jpgf9e8abc0a8e4681ffd5d129ba4ed44c5.jpgmaxresdefault.jpgGrammostola Rosea (Chilean Rose Tarantula):

Yaşam alanı:  Şili, Arjantin, Bolivya

Habitat : Yer, Orman Tabanı

Yetişkin Boy:  5-6 cm (gövde)

Karakter:  Sakin, Uysal

Handling : Çok Uyumlu

Zehir etkisi: Düşük

Büyüme Hızı: Orta

Sıcaklık:  21-27 °C

Nem:  %70-75

images.jpeg

Bu tür Charles Walckenaer  tarafından 1837 yılında tanımlanmıştır.

Doğal yaşam alanları Şili, Arjantin, Bolivya'dır. Yaygın olarak kullanılan ismi genel renkleri gül kurusu gibi kırmızı tonlarda olduğu için Şili gül tarantulası anlamına gelen "Chilean Rose Tarantula" dır Genel görüntüsü; carapace yani karpaksı ve abdomeni kahverengi - gül kurusu tonlarda ve bacakları ise kırmızımsı renkte uzun tüylerle kaplı oldukça hoş görünüme sahip bir türdür. Bu tür çoğu Brachypelma türlerine göre hızlı büyüse de Lasiodora yada Theraphosa gibi türlerle kıyaslandığında yavaş büyüdüğü söylenebilir bu sebeple orta hızda büyürler diyebiliriz. Türün dişisi 5-6 cm gövde boyuna 12-14 cm bacak çapına erişebilir yani orta boyutta tarantulalardır. Türün erkekleri dişilerden bir hayli ufak olurlar nerdeyse yarı boyundadırlar. Dişiler 15- 20 yıl civarı yaşarken erkekler 5 yıl civarı yaşarlar. Bu tür bilinen en uysal ve sakin türlerden biridir ; ayrıca oldukça dayanıklıdırlar ve bu sebeple pet olarak satışı ve ithalatı en fazla olan türdür denebilir. Rahatsız edildiğinde hemen yuvasına kaçmak ordan uzaklaşmak ister ısırma ve savunmayı tercih etmez, bombalama tüyleri vardır ama bombalama'yı da genelde tercih etmez, ancak dokunma sırasında ele bulaşabilir. Grammostola Rosea; iklim koşullarınada diğer türlerden fazla dayanıklık gösteririr hatta yaşadığı bölgelerde kısa süreli don olayları bile yaşanır ve bu esnada sağ kalmayı başarırlar. Grammostola Rosea en yakın akrabası olan Grammostola Porteri ile çok karıştırılan bir türdür ; lakin iki tür arasında çıplak gözle bakıldığında bile çok belirgin görülen renk farkı vardır. Grammostola Rosea kırmızı renk tonundadır ancak Grammostola Porteri gri renk tonundadır. Çoğu kaynakta Grammostola Rosea ya "Red Rosea" , Grammostola Porteri'ye de "Grey Rosea" denmektedir. Ancak bu tabirler yanlıştır; çünkü bu  iki tarantula Rosea türü değildir ve tür farkları vardır. Bu yüzden Grammostola Rosea ve Grammostola Porteri isimleri kullanılmalıdır.

Grammostola rosea sakin ve uysal yapısı, düşük zehir etkisi, güzel renkleri, iklim koşullarına dayanıklılığı ile tecrübesiz yeni hobicilere ilk deneyim olarak fazlasıyla tavsiye edilecek türdür.

Bu tür orta boyutlu olduğundan çok büyük yere gerek yoktur 30x30x30 (YxUxG) cm alanlı terraryum uygun olur. Teraryuma içeride uygun hava dolaşımı oluşması için yukarıdan ve yanlardan havalandırma delikleri açılmalıdır, Terraryumun zemini nemi iyi tutacak türden substratla kaplanmalıdır bu tür kazmayı sever o sebeple substrat yüksekliği 10 cm civarında tutulmalıdır. Bu tür için nemi % 70 - 75 civarında sıcaklığı ise  21-27 °C arası tutmak gerekir ayrıca saklanabilmeleri için bir oyuk kaya yada ağaç kabuğu konulmalıdır. juvenile, sub adult ve adult bireylerde su kabı konulmalıdır. Slinglerde su kabı tehlikeli olur sling boğulabilir.
besin olarak cırcır böceği, hamam böceği, çeşitli kurtlar kullanılmalıdır. Bu tür büyük olmadığından fare ve benzeri büyük yemleri vermek tehlikeli  olur.
Handling yapmak bu türde nispeten az tehlikeli olsa da yapmamak daha güvenli olur.

dec82012premolt1.jpg

chileanrosepostmoltmay272012.jpg

redphasedorsaloct2012.jpg

curlyhairtarantulamoltapri282012.jpg

redphasechileanrosehairfeb102012.jpg

 

redphasetoct292012.jpg

Chilean-Rose-Hair-Tarantula.jpg

Wildarium ve blue80s bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

@zgn Hocam hoş geldiniz ilk paylaşımınız gayet harikulade ve yerinde olmuş çok faydalı bence yeni canlı besleyecekler için.

Sizn bireysel tecrübeleriniz nedir canlı hakkında bizimle onlarıda paylaşır mısınız ? :rolleyes: Yani kendiniz beslerken başınıza gelen olumlu yada olumsuz sayılabilecek şeyler

Bu muhteşem canlı hakkında.

zgn bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Hoşbulduk bu harika platformda olmak güzel, 

Benim Şili'lim sling boydan beri benimle, bu canlılar diğer çoğu tarantula, örümcek, çıyan, akrep ve eklem bacaklı gibi sling boyda ve sub-adult'un başlarına doğru olan süreçte oldukça fazla hassaslar, deneyimsiz hobicilerimiz için adult boya yakın bir büyüklükte olan canlıları tavsiye ederim. 

Handling konusunda tüm diğer vahşi hayvanlar gibi tutulmaktan hoşlanmazlar, ancak el uzatılması ve sakin yumuşak hareketleri tehdit olarak algılamazlar, doğru davranıldığı takdirde ısırma riski gonzales cinsi hamsterların ısırma riskinden çok çok daha azdır, bunu çok net bir şekilde söylemekte zarar görmüyorum.

Taban malzemesi seçimi yemleme konusunda oldukça önemli, free-feeding şeklinde besleme yapılacaksa ( böceğin terraryuma salınması ve canlının doğal şekilde avlanması) verilen canlı yemin taban malzemesi altına saklanamaması vb durumlar için, ancak besleme cımbızı ile beslenecekse bu çok da sorun olmayacaktır, ben şahsen free-feeding'ten yanayım; gerek hayvanın doğal davranışlarını rahat bir şekilde sergileyebilmesi gerekse gözlem zevkim açısından tercihim bu yönde.

Bu hayvanlarda en önemli noktalardan biri de nem ve saklanma alanıdır. Doğal malzeme ve profesyonel dekor malzemeleri ile çözülemiyor ise bir küçük-orta boy saksı ile yarısını taban malzemesinin içine gömüp bir yarım daire saklanma alanı yaparak canlınıza rahatça stressiz yaşam şartlarını sunabilirsiniz. 

 

blue80s bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende hem fikirim hocam seninle free feeding her canlı için olmasa da bir çok canşlı için ideal doğal ortamında ki avlanma taktiklerini gözlemlemek adına iyi seçim.

Kendi canlınızın güncel ve yaşam alanıyla birlikte fotolarını koymanız mümkün müdür ? veya avlanırken video gibi :) Bizede güzel bir seyir zevki olur. :rolleyes:

zgn ve srpennywise bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk fırsatta eklemeye başlayacağım, şu ara pek ofiste olamıyorum, bir de kızım telefonumu düşürdü arka kamerada ve ekranda sorunum var ekipman desteğini halledeceğim, d90 markV vb makinalarım var lakin internet upload için çok uğraştırır capture et editle falan bir de upload için boyut düşürme format işleri hiç gözüm yemiyor, dediğim gibi ilk fırsatta! 

17909527_10158478994415623_1988624797_n.jpg

17974132_10158478994045623_1297092191_n.jpg

17965903_10158478993915623_1313075232_n.jpg

17965709_10158478993820623_1649400291_n.jpg

17974400_10158478991235623_213742049_n.jpg

*Çok kötü fotoğraflar ama canlıların bir kısmı burada..

 

Wildarium ve blue80s bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortamları gayet doğal ve harikulade biraz daha dekoratif çalışmalar ile görsellik arttırılabilir doüal kuru mango kökler ile veya yapısal kayalar ile bu seferde temizlik işlemi zor olabilir ama görsel kalite böylece artacaktır. Paylaşım için teşekkürler :)

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet doğrudur kesinlikle katılıyorum, şöyle bir durum var daha yeni boşandım ve biraz uzun ve sert geçti süreç kızım olduğundan çocuk velayetinde anlaşamadık bir sürü aksilik yaşandı, her neyse daha önce sahip olduğum tüm sistemler bir katakulli ile ortadan canlılarımla birlikte yok edildi eski eşim tarafından.. Bu sebeple hobiye deneyimli ancak sıfırdan başlayan bir konuma düştüm, şimdi herşeyi yeniden kuruyorum yeniden alıyorum anlayacağınız dekorasyona henüz tam manasıyla vaktim olmadı ancak büyük teraryum için kayalarım gelmeye başladı güncel fotoğraf paylaşacağım en kısa zamanda, canlıların doğal çevrelerindeki iklim ve bitki örtüsüne istinaden canlı bitkiler ve yan canlılar da ekleyeceğim tam bir ekosistem yaratmak amacım. Bu büyük teraryum ile ilgili planım da dubia kolonimin bir kısmını içine yerleştirerek teraryum içerisinde kendilerinin üreyerek avcı ve av dengesini kurmak.. Bakalım başarılı olabilecek miyim göreceğiz.. 

blue80s bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

@zgn hocam gaza getirmek gibi anlaşılsın istemem fakat yazdığınız her şeyi heyecanla takip ediyorum okuyorum. Harika anlatım yapıyorsunuz. Bende ayrı bir ailenin ferdi olarak sizi kısmen anlayabiliyorum zor işler. Fakat sıfırdan kuruluma sevindim en çok çünkü her yaptığınız yeni gelişimi burada paylaşabilirsiniz bu durumdan en çok faydalanacak kilşiler biz takipçileriniz olacak konularınızın sanırım. :lol:

zgn bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, blue80s yazdı:

@zgn hocam gaza getirmek gibi anlaşılsın istemem fakat yazdığınız her şeyi heyecanla takip ediyorum okuyorum. Harika anlatım yapıyorsunuz. Bende ayrı bir ailenin ferdi olarak sizi kısmen anlayabiliyorum zor işler. Fakat sıfırdan kuruluma sevindim en çok çünkü her yaptığınız yeni gelişimi burada paylaşabilirsiniz bu durumdan en çok faydalanacak kilşiler biz takipçileriniz olacak konularınızın sanırım. :lol:

Beni takibinizle ve takdirinizle oldukça onore ediyorsunuz çok çok teşekkür ederim, elimden geldiğince canlı türü çeşitliliğini ve dekorasyonu artırmak niyetindeyim zaman ne gösterecek hep beraber göreceğiz,

Sevgiler,

blue80s bunu beğendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.


Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.


Giriş Yap